Társasjátékok a tudatos és igényes emberek számára. A család, a barátok, a munkatársak szórakoztató kihívásai, játékai. Ezekkel a társasjátékokkal megvásárolható egyrészt a klasszikus társasjátékozás, amelyek feladata a közösségi élmény kialakítása. Másrészt, a közösségi élményen túljutva, minden játékos számára egyéni flow-élmény tapasztalható.

Mindazok, akik tudatosan élik életüket, tudatos döntések mentén hajóznak saját életük tengerén, arra törekszenek, hogy igényes, minőségi hajóval utazzanak. György Tünde

A tudatos és igényes emberek TÁRSASJÁTÉKAI - Mindörökre

Kategóriák

A társasjátékok létrejötte és élete......

Az első. A kezdet. 

Itt még ízlelgettem, óvatosan belekóstoltam a társasjátékok világába. Ekkor még álmomban sem gondoltam, hogy ezzel alapozom a jövőmet...

Az évek során elővettem párszor (még 2012-ben készítettem el), mégis meghagytam annak, ami akkor volt : egyszerű, kedves és szeretni való kis játéknak. 

2-6 fő részére ajánlom, hogy az a kis meghittség, ami jellemző a játékra, meg is maradjon.

Erre a játékra még nem jellemző semmilyen csavar, nincsenek benne hangos érzelmi megnyilvánulások. Ez a játék csak  csendben átölel és némán szeret. 

A csendes, meghitt karácsonyi programokhoz a legjobb választás lesz. Illetve még szuper ötlet a barátnős estékre, délutánokra. Csajos pizsamapartik elhagyhatatlan kelléke. (Ezt még most a szolídabbakra, de ígérem, hamarosan jön a vadabb változat is:)) 

Továbbá édesanyáknak is ajánlom. Segíthet a gyermek megértésében. Van, amikor egy édesanya kifogy az eszközeiből.  Ilyenkor egy társasjátékra invitálást nagyon ritkán utasít vissza a gyermek. No és persze a felnőtt gyermek is meglepheti a szüleit ezzel a játékkal. Mert van bizony, amikor a gyermek keresi az odautat....

Mindkettő játékom nagyon friss, pont mint a friss kávé illata.....

Csapatépítő játékok, a tudatosan gondolkodó munkatársak, cégvezetők társasjátéka. 

Mivel csapatépítés terén bőven van tapasztalatom, volt miből merítenem, amikor készítettem.  Ne higgye senki, hogy két egyforma játékról beszélünk!! Hogy csupán annyi a különbség, hogy egyik 10 percben játszható, a másik pedig 30-ban. Dehogy! (lejjebb olvashatsz a Szellem a csapatban társasjátékomról is, bár azt még nem lehet megvenni)

Ajándéknak is kíváló, a főnök durván oda lesz érte. Tuti nem azt fogja nézni, hogy már megint valami, ami elvonja a munkától a figyelmet. Tovább lát, hiszen ez a játék épít és összetart. 10 perc vagy éppen a 30 perc pozitív hangulat és mindjárt jobban megy a munka:))

No meg ott van annak a lehetősége, hogy kollégák egymásnak vagy saját maguknak veszik meg. Erről az oldalról sem lehet hibázni. Egy esetleges monoton munka kávé-vagy ebéd szünetében jobbá tehetjük a napunkat. De ne vegyük alapul a monotonitást.  Ki az, aki nem tud örülni egy olyan kollégának, aki hozza a játékot és örömet visz a munkahelyre? 

"Úgy adjuk át egymásnak a hangulatunkat és érzelmi állapotunkat, mint egy vírust. Ne is álmodjunk róla, hogy titkolni tudjuk a közérzetünket. Azt ugyan valószínűleg senki sem tudja, mire gondolunk pontosan, de a lelkiállapotunkat mindenki teljesen világosan fel tudja mérni. (...) Úgy működünk, mint egy mentális wifi: továbbadjuk, amit érzünk annak, akivel találkozunk, aki továbbadja annak, akivel ő találkozik, a hullámok pedig elérik a barátokat, a munkatársakat, a szomszédokat, az egész közösséget, várost, országot... "bolygót. Ruby Wax


Az első kollekció - itt már jellemző a hangos érzelmi megnyilvánulás, társasjátékos taktika, trükközés:))

Szellem a csapatban

Szellem a csapatban: Szabadítsátok ki a szellemet! Vajon ki vagy mi a szellem? Csapatépítő játék munkatársaknak, csoportoknak. 

Mi inspirált a legjobban?

Miután elvesztettem azt aki voltam, már kívülről láttam az egészet, az ok-okozati összefüggéseket. Megértettem, átláttam és helyére tettem azokat a dolgokat, amelyek megkötöttek, gátolták a jövőképemet. Nem voltam már beleragadva, a rossz szokások lassan oldódtak.

Ez a helyzet ihlette a csapatépítő játékom felépítését. Látva a hiányosságaimat, kiválasztottam egy olyan tényezőt, amelyre fel tudtam építeni a játékot, hogy segítséget és szórakozást nyújtsak más munkahelyeknek, csapatoknak.


Üzenetem: Csapatod tagjaként is inkább gyűlöljenek azért, aki vagy, mint azért szeressenek, aki nem vagy! Nemek harca

Nemek harca: az örök kérdésre keresi a választ: ki a jobb? A nők vagy a férfiak? A játékban kiderül! De vigyázat! Holnap minden megváltozhat. 

Lezárult egy hosszabb kapcsolatom, amikor ez a játék készült. Ezt nem a tapasztalatokból és az ok-okozati összefüggésekből alkottam meg, ezt egyszerűen a bennem zajló tűz ihlette. Elég szenvedélyes ember vagyok és ebben az időszakban annyira bezárkóztam mint nő, hogy így utólag rájöttem, a tűz, ami bennem van, így tört utat magának. Annyira szép és gyönyörű az élet, ahogy mindig törekszik az egyensúlyra.

Üzenetem számodra: Élj úgy, ahogy szeretnél!


Dilemma

Dilemma: a döntések játéka. Ízleld meg a határozottságot. Tudj nemet mondani! Tudj igent mondani! Tudd, hogy mikor melyiket kell mondani:)) Dönts. 

Ezer kérdés kavargott bennem. A hogyan tovább? volt a legpozitívabb és még sok kérdés, amelyek között bőven akadtak olyanok, amelyek aggodalomra adtak okot. A sok kérdés, a döntésképtelenség, a határozatlan lét, ami által létrejött a Dilemma játék. Ma már az vezérel, hogy másoknak segíthessek egy játék által, hogy megláthassák, mindig van kiút a nagy káoszból.

Üzenetem számodra: mindig Te dönts a saját életedről, mert eljön az a pont, amikor a toporgásod miatt majd más valaki vagy egy élethelyzet megteszi helyetted. Válaszd a könnyebb utat, hiszen a nehezebb út is egy ugyanolyan döntés lenne. Csupán ennyi a különbség.

Lélek GPS

Üdv a saját lelked birodalmában! Mindazoknak, akik egyedül keresik életükre a válaszokat, egyedül szeretnének elkalandozni lelkük kifürkészhetetlen mellékutcáin. Ha eltévedtél, a Lélek GPS segít megtalálni a helyes irányt. 

Egy társasjáték, amely leginkább egyszemélyes játék. Először furcsa volt, de rájöttem, hogy egyáltalán nem az. Ebben a társasjátékban saját magaddal kerülsz kapcsolatba. Senki nem zavar közben, ketten vagytok benne. Te és a lelked. Nyugodtan beszélgethetsz hangosan magaddal, tehetsz bármit, senki nem fog kinevetni. No persze önmagadon nevess csak nyugodtan. Az egyik legjobb orvosság a lélek gyógyulásához.

Mindenki más módszert használ saját létének megértéséhez. A könyv olvasása éppoly egyszemélyes, mint ez a játék. Annyi mindent tudnék ide írni, de most megtorpantam. Nem tudok kiválasztani erre a játékra egy olyan mondatot, amely mindenkinek legalább hasonló irányt adhatna. Pont, mint egy könyv. Mindenkit ott érint meg, ahol dolga van. Mindenki azt emeli ki belőle, amire épp szüksége van. Ez a játék is ilyen. Pont akkor van melletted amikor szükséged van rá és pont ott fog megérinteni, ahol a lelked útmutatásért kiált. Mindenkinek hálával és mélységes szeretettel ajánlom!

Üzenetem számodra: Ha azt kívánod, bárcsak másvalaki lehetnél, elpocsékolod azt az embert, aki vagy!

Akkor & Most

Akkor és most: Múlt Jelen Jövő. Tekints vissza a múltba, hogy örömmel érkezz meg a jelenbe. Élvezd a jelent, hogy boldoggá teremtsd a jövődet. Így, ennyire egyszerűen. Mert élni jó! 50 felettieknek. 

Húha. Nos, akkor, 2015-2016-ban, volt egy időszak, amikor úgy éreztem, hogy elment mellettem az élet. Azt éreztem, hogy úgy öregedtem meg, hogy nem is éltem igazán. Folyton az lebegett előttem, hogy mindjárt 50 éves leszek és itt vagyok egyedül, minden kicsúszott alólam. Elmúltak a fiatal éveim, a középkort ki se mertem ejteni, mert vágyódtam vissza a fiatal éveimbe. 

Igaz, hogy rengeteg élményben volt részem fiatalon, de a veszteségeim miatt nem hittem abban, hogy majd 50 után is lehet szép az élet. Pláne nem hittem abban, hogy még izgalmas is lehet. Édesapám korai halála (47 évesen ment el) valamint édesanyám életfilozófiája (szerencsére Ő még él) érdekes jövőkép-lenyomatot képezett bennem. Úgyhogy az addigi életem robot üzemmódja után egy légüres térbe keveredtem, amiből először azt sem tudtam hogyan mászok ki, majd nem tudtam hogyan változtathatnám meg mindazt, ami belém rögzült, de tudtam, hogy nem jó a lelkemnek.

Így született meg ez a játék, az 50-es éveim küszöbén. Elárulom a nagy titkot is: nem ez volt az eredeti címe. Annyira vicces, már így visszatekintve a hiúsággal is meg kellett küzdenem rendesen.  Szarkalábak volt a címe, mert mindig a francos ráncokat láttam a tükörben.

Amikor véglegessé vált bennem, hogy a társasjátékaimat mások számára is elérhetővé teszem, akkor változtattam meg a nevét.

Üzenetem számodra: Éld az életed és felejtsd el a korodat!


További társasjátékok

Vannak ám újabb tervek. Ez az 5 társasjáték gyakorlatilag egy kollekció, az előző életem ihlette..... Most, a 2. életemben:)) a terveimet már ez az új élet ihleti.....szóval igen, van sok új ötlet.