Péntek esti Énidő - PénzViszony -Én + a pénz

Kezdés: 17 órakor

Vége: 20 órakor

Miért szorongok, amikor ki kell fizetnem valamit? Miért érzem, hogy mindig azt vásárolom , ami túl drága nekem? Miért csak a gagyi jut nekem? Miért érzem, hogy sosem kapok eleget? Miért érzem, hogy a pénz tisztességtelen valami? Vajon mi lehet az oka, hogy a pénzt én csak lóvénak hívom? Miért van, hogy szerintem felelősségteljes és céltudatos vagyok, mégsem érzem ettől boldognak magam? Miért furdal a lelkiismeret, amikor magamra költöm a pénzt? Miért van bűntudatom ha árat emelek? Miért nincs pont akkor, amikor kifizetéseim lennének? Miért?....Miért.....Miért?..... számtalan kérdést írhatnék még, ami a pénzzel kapcsolatban fogalmazódik meg bennünk.

"Önmagában a pénz nem egy izgalmas dolog: egy papírfecni vagy egy darabka fém, ami a társadalmi közmegegyezés szerint meghatározott értékkel bír. Mindaz, amihez a papírfecnik és a fémdarabok révén hozzájuthatunk (anyagi javak, hatalom, nyugodt élet), hiteti el az emberekkel, hogy a pénzen lehet boldogságot is venni, noha eközben folyton azt hangoztatják, ez mennyire nem igaz."Csíkszentmihályi Mihály

A péntek esték egyike a pénzhez való viszonyunk játékos megközelítése. Mindig a résztvevők számától függ, hogy mennyi kérdéshez érünk el. Ezért nem minden PénzViszony nap egyforma, hiszen mindig tanulunk újat és mindig elhagyunk valami régit. Azt kell mondjam, a pontos programot nem tudom leírni, hiszen mindig minden a kezdeti lépések után alakul.