SZERVEZETÁLLÍTÁS

Egyszerűség és átláthatóság

A módszer, melyet alkalmazok, a szervezetállítás alapjaira épül. Saját eszközöket használok, amelyeket az adott  vállalkozás felépítéséhez igazítok.

1. Az első lépés mindig, hogy a munka előtt megbeszéljük, kinek hogyan épül fel a vállalkozása. Létszám, külső-belső felépítés stb.....
2. Második lépés, hogy elkezdjük a közös munkát. Igen, mindketten dolgozunk a pénzünkért. Én az enyémért a vállalkozó pedig a sajátjáért:)) Amúgy tényleg ennyire egyszerű. A munka részét nem lehet leírni, hiszen minden vállalkozás egyedi, egyéni paraméterekkel. Pont emiatt az egyediség miatt, mindenkinél másképpen alakul a ráfordított idő. Van amikor fél óra és a végére jutunk, de bizony van, hogy 2 óra is eltelik. Legtöbb esetben egy probléma felmerülése egy alkalommal orvosolható. De van olyan is, amikor halmozott a kiinduló probléma, ezért másik alkalommal kell befejeznünk. Ilyenkor 1 alkalommal nincs értelme 2 óránál többet dolgoznunk, mert a mélység elveszik.

A vállalkozásokról néhány mondatban:

Akár mikro vállalkozásunk van, akár kisvállalkozásunk, a rendszerére a vállalkozónak minden esetben rá kell látnia. Minél nagyobb a létszám, annál jobban szétosztódnak a feladatok. DE A VÁLLALKOZÓNAK ILYENKOR IS ÁT KELL LÁTNIA A SAJÁT RENDSZERÉT.
A vállalkozónak általánosságban nincs kiosztott feladata, neki a rendszere fenntartása, üzemeltetése (lenne) a feladata. Most itt az optimális állapotról írtam, de a valóságban ez nem ilyen egyszerű. Nagyon nem. A gyakorlatban a legtöbb vállalkozás úgy működik, hogy mindenki csinál mindent. A költséghatékonyság miatt el kell fogadni ezt a helyzetet, de nem minden ember képes erre. Sok minden befolyásolhatja. Rengeteg külső és belső tényező, amely gördítheti és akadályozhatja is a vállalkozás sikerét.

A vállalkozás lelkét a vállalkozásban dolgozók összessége határozza meg. Együtt határozzák meg a minőséget, a sikert, a sikertelenséget. Minél több ember dolgozik a vállalkozásban, annál több ember járul hozzá mindehhez.
Van amikor valóban külső tényezőktől függ a vesztés, a sikertelenség. Igen, ilyen is van, amikor tényleg megtesz mindent a vállalkozó a sikereiért, ami tőle telik, de olyan akadályok nehezítik az útját, amibe beletörik a bicskája. Vagy anyagilag veszik el vagy akár emberileg. A vállalkozás az Ő terméke, az ő ügye, az ő gyermeke. Ő teremtette, ő dédelgette, ő nevelgette. És ilyenkor eljöhet az a pillanat is, hogy pont úgy, mint egy gyermeket, el kell engedni egy álmot, vagy újratervezés szükséges.

A sok gond és teher néha beszűkíti a rálátásunkat. Feszengés, szorongás, aggódás, megfelelés......mind-mind bezár egy-egy kaput előttünk. Pedig amikor kezdtük, akkor milyen egyszerűnek tűnt! Naná! Még nem jöttek a bajok...

Van olyan eset is, amikor a vállalkozás már eleve nem egy optimális helyzetről indul, amikor már a kezdeti állapotokban felléptek nehezítő tényezők. Ahány vállalkozás, annyi alap, annyi ember..... Rengeteg energia, dinamika mozog a vállalkozásokban. Minél több ember alkot egy vállalkozást, annál nehezebb például a munkaerő toborzása. Sok munkahely küzd munkaerő hiánnyal. Ezért sok vállalkozás alkalmaz számára szakmailag nem megfelelő embert, mondván legalább valaki dolgozik.....Hosszú távon ez nem vezet jóra. Pillanatnyi megoldásnak jó ötlet, de csak addig alkudjunk meg a helyzettel, amíg nem találunk egy jobb lehetőséget. Itt nem elsősorban embert értek ez alatt (lehet persze ilyen is) hanem inkább egy átütemezést, átszervezést. Ez a helyzet nyitottságot, rugalmasságot kíván.

A vírushelyzet óriási törést okozott a vállalkozásoknak. De mindig van választásunk és mindig van kiút. MINDIG. Ezzel a módszerrel előhívhatjuk a még mélyen lappangó erőt az újrakezdéshez vagy az elfogadáshoz.

Nem hiszem, hogy szükségszerű volt az életemben a teljes összeomlás ahhoz, hogy a segítő szakmát válasszam. Visszatekintve, mindig voltak pillanatok, amit ha észreveszek illetve ha lettem volna olyan bátor, hogy ránézzek, akkor alakulhatott volna másképpen. Nem jobban vagy rosszabbul, csupán másképpen. Viszont azt hiszem és vallom, hogy aki e segítő eszköz birtokában van, aki átlátja, megérti az egész folyamatot, annak kutya kötelessége segíteni mindazoknak, akik igénylik azt. Ez az én hitvallásom.

Igen, én mindent elveszítettem. Túljutva a vesztésen, az önsajnálaton és az újra élni akaráson, ma már azért dolgozom, hogy azok, akik bátrabbak és nyitottabbak mint én voltam, azoknak segíteni tudjak. A bátorságot és a nyitottságot úgy értem, hogy fel merik ismerni, hogy valami nincs rendben és kellően nyitottak ahhoz, hogy megtegyék a lépést ahhoz, hogy segítséget kérjenek. Ugyanakkor hiszem azt, hogy minden pontosan úgy van jól ahogy van. Ezért azt is elfogadtam és megértettem, hogy nekem már nem az volt az utam. A változást nem engedtem be az életembe, ezért gyakorlatilag szükségszerű volt a vesztés. De ez az én történetem. Egyéni. Minden vállalkozás más alapokkal indul, más téglákat használ és másfajta tetőt tesz rá.

Kisvállalkozási létemet, ismereteimet nem csak a saját vállalkozásomból merítettem. Akár minden ismeretemet megszerezhettem volna benne, annyira hosszú életű, tartalmas és mély tanulságokkal teli volt. DE! Nem tudtam, hogy mennyire általánosak az alaphibák, a bekódolt folyamatok, ezért "beépültem". Amúgy is meg kellett, hogy éljek, ezért dolgoztam itt-ott. Próbamunkákat vállaltam. Mindeközben pedig tanultam és tanultam......megfigyeltem, éreztem...Majd összeállt az a fajta ismeretanyag bennem, amelyre bátran hagyatkozhatok és amellyel újraépíthetem a saját és mások jövőjét.
Ma már az a célom, hogy mindazoknak a kisvállalkozóknak segítséget tudjak nyújtani, akik elakadtak.
Kizárólag mikro-és kisvállalkozással foglalkozom. Csupán azért, mert ez az amiben teljesen otthon vagyok. Ez a két vállalkozási forma mozgat, ez áll hozzám közel. Teljes odaadással és szakmai alázattal csak azért a munkáért tudok felelősséget vállalni, amit én is szeretek, amire szeretettel tudok tekinteni.

"Látni a valóságot sokkal meglepőbb és fantáziadúsabb vállalkozás, mint felhőkből építeni a valóság első fuvallatára szétomló álomvárakat."
Márai Sándor

Díjazás: 

A vállalkozás létszáma:                                   Díja:                                      

1-5 fő                                                               25.000 Ft                             

6-10 fő                                                            35.000 Ft

11-20 fő                                                           49.000 Ft

21-50 fő                                                           59.000 Ft

A díj tartalmazza: az általam megjelölt helyszínen (Budapest vagy Gödöllő) a munkadíjamat. Ebben az esetben egyéb költség a megrendelőt nem terheli. 

Egyéb költség az alábbi esetekben fordul elő:

- amennyiben a megrendelő saját helyszínt szeretne, akkor az üzemanyagköltség 35 Ft/km. 

- amennyiben a megrendelő segítőket szeretne bevonni a munkába és a segítők csak külön díjazás ellenében vállalják a feladatot. Így ez az összeg a segítői létszámtól és a saját díjuktól függ. Minden esetben egyéni megállapodás alapján. 

Árajánlatot akár itt is kérhet: